Translate

2013. december 9., hétfő

Ma este kivételesen főztem

Az elmúlt hétvége nagyon rövid volt. Szombaton dolgoztam, aztán vendégünk volt, vasárnap pedig végre eljutottunk a Zeneakadémiára. Már nagyon szerettem volna látni milyen lett, persze Bartók Béla muzsikája legalább annyira csábított.
Így elmaradt a szokásos hétvégi főzőnap, ma vacsorát kellett főznöm, de fogalmam sem volt mi legyen.
Hazafelé jövet beugrottunk a LIDL-be kezeletlen héjú narancsért, ami természetesen pont most nem volt, de kaptunk szép barna csiperkét és vettünk juhtúrót is. A pár perc alatt, amíg hazaértünk nagyjából összeállt a fejemben mi lesz belőlük. Krumplisat gondoltam, sütőben sütöttet, de az uram valami gyors tésztásat szeretett volna, és Bálint is így gondolkodott.

felszeleteltem a gombát, azután amíg megfőtt egy zacskó durum fusilli,  el is készült a ragu.

Hozzávalók (kb. 6 adagnyi):
  • 3-4 dkg húsos füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 1 marék spenótlevél
  • 0,5 szál póréhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 15 dkg juhtúró
  • 3 cikk fokhagyma
  • színes bors
Az apró kockákra vágott szalonnát a vaj és olaj keverékén kisütöttem. Rátettem a felszeletelt gombát, a spenótleveleket és a nem túl vékonyra szelt póréhagymát.


 Nagy lángon mindezeket összepirítottam. Nem sóztam meg, mert a szalonna is tartalmaz sót, a később belekerülő juhtúró is sós, nem beszélve arról, hogy pirítani akartam, és a só vízelvonó hatása miatt inkább párolódott volna.
Miután megpirult az egyveleg, hozzáadtam 3 cikk összezúzott fokhagymát, és megborsoztam.



Ekkorra épp kifőtt a tészta, leszűrtem, beleöntöttem egy tálba, rátettem a ragut, rámorzsoltam a juhtúrót, majd összekevertem.


Megkóstoltam és úgy döntöttem, pici só mégis  szükséges és borsot is őröltem még rá.

Szép, és finom is lett a végeredmény.



2 megjegyzés:

Süni írta...

Kedves Márti!
Küldtem neked emailt, türelmetlenül várom a címedet, hogy vihessem a postára a csomagod ;)

Márti írta...

Nemsokára írok Neked! :)