Az elmúlt hétvége nagyon rövid volt. Szombaton dolgoztam, aztán vendégünk volt, vasárnap pedig végre eljutottunk a Zeneakadémiára. Már nagyon szerettem volna látni milyen lett, persze Bartók Béla muzsikája legalább annyira csábított.
Így elmaradt a szokásos hétvégi főzőnap, ma vacsorát kellett főznöm, de fogalmam sem volt mi legyen.
Hazafelé jövet beugrottunk a LIDL-be kezeletlen héjú narancsért, ami természetesen pont most nem volt, de kaptunk szép barna csiperkét és vettünk juhtúrót is. A pár perc alatt, amíg hazaértünk nagyjából összeállt a fejemben mi lesz belőlük. Krumplisat gondoltam, sütőben sütöttet, de az uram valami gyors tésztásat szeretett volna, és Bálint is így gondolkodott.
felszeleteltem a gombát, azután amíg megfőtt egy zacskó durum fusilli, el is készült a ragu.
Hozzávalók (kb. 6 adagnyi):
- 3-4 dkg húsos füstölt szalonna
- 50 dkg gomba
- 1 marék spenótlevél
- 0,5 szál póréhagyma
- kevés olívaolaj
- 1 evőkanálnyi vaj
- 15 dkg juhtúró
- 3 cikk fokhagyma
- színes bors
Az apró kockákra vágott szalonnát a vaj és olaj keverékén kisütöttem.
Rátettem a felszeletelt gombát, a spenótleveleket és a nem túl vékonyra
szelt póréhagymát.
Nagy lángon mindezeket összepirítottam. Nem sóztam meg, mert a szalonna
is tartalmaz sót, a később belekerülő juhtúró is sós, nem beszélve
arról, hogy pirítani akartam, és a só vízelvonó hatása miatt inkább
párolódott volna.
Miután megpirult az egyveleg, hozzáadtam 3 cikk összezúzott fokhagymát, és megborsoztam.
Miután megpirult az egyveleg, hozzáadtam 3 cikk összezúzott fokhagymát, és megborsoztam.
Ekkorra épp kifőtt a tészta, leszűrtem, beleöntöttem egy tálba, rátettem a ragut, rámorzsoltam a juhtúrót, majd összekevertem.
Megkóstoltam és úgy döntöttem, pici só mégis szükséges és borsot is őröltem még rá.
Szép, és finom is lett a végeredmény.
2 megjegyzés:
Kedves Márti!
Küldtem neked emailt, türelmetlenül várom a címedet, hogy vihessem a postára a csomagod ;)
Nemsokára írok Neked! :)
Megjegyzés küldése