Translate

2023. április 18., kedd

Blogkóstoló, 34. forduló (restart és reméljük folytatódik is)

 A ChefTündér blog írója gondolt egyet és felvetette, hogy a sok-ok év kihagyást követően indítsuk újra a korábban közkedvelt Blogkóstoló játékot. 
Gyorsan újraindítottuk, íme a sok szép kóstolás.

Sherpa Konyhája blog írója a Süssünk - főzzünk együtt! blogról egy  olyan süteményt választott, amit Piroska már sok-sok évvel ezelőtt írt le az olvasóinak. Andi húsvéti külsőt kölcsönzött az eleve is nagyon szép süteménynek .

A Süssünk - Főzzünk együtt blog írója egy vegán almás palacsintát a Sütök - főzök a Tepsziből blogról. Sasó az eredeti receptben csicseriborsó- és kölesliszt keverékét írta le, Piroska viszont zabpehelylisztből sütötte a palacsintákat, amelyek nagyon gusztusosak lettek és további pozitívum, hogy  a szénhidrátdiétára kényszerülők is ehetnek belőle olyan étkezések során, amikor a gyors felszívódású szénhidráttartalom megengedett.

Sasó a Tortafüggő Marisztól készített egy süteményt, egy olyan keksztekercset, amibe úgy érzed, azonnal bele kell harapnod, aztán gyorsan egy újabb szeletbe is.

Marisz, a Tortafüggő Marisz blogon nagyon csinos, újragondolt zserbó sütiket alakított át tejcukormentessé a a ChefTündér blogról, és csak bízunk benne, hogy maradt belőlük a locsolás napjára is.

Tünde, a blogkóstoló restartjának kiötlője egyáltalán nem fogta vissza magát és két ételt is megcsinált a 

hogymegtudjuknézni blogról. Egyik szebb lett, mint a másik és mindkettő megállja a helyét menüvé szerveződve az ünnepi asztalon is.


A hogymegtudjuknézni blogban az Olgis kipróbált receptjei blogról megsütött úgynevezett Gyuri kiflik

jelentek meg, és hozzá kell tenni, hogy nem voltak hosszú életűek sem a vegán, sem szénhidrátdiétába szintén beilleszthető, teljes kiőrlésű lisztből készült sós kiflik. 

Olgis nagyon örült, mert az általa régóta, hűségesen követett, a A parókia konyháján túl blogról választhatta a nagyon szép, húsvéti sárgatúrót.

Anna a  teller-cake blogról sütött "húsvéti tojásokat", hogy ebbe milyen csavart vitt bele, a blogbejegyzésből megtudhatjátok.

A teller-cake blog írója igazán kitett magáért, mert a a játék szabályai szerint a Simone gasztroságai blogról megsütötte a gyönyőrű babkát, melyet követően még egy blogról választott és kszített egy különleges ünnepi likőrt is A parókia konyháján túl blogról.


Lívia, a Simone gasztroságai blog írója jelenleg nem tud írni a blogjába, mivel az az NLC-n "rekedt", ezért egy külön dokumentumban írta meg a Sherpa Konyhája blogról kiválasztott spenótos kosárkákat, amik szívmelengetően szépek lettek.

Nos, hölgyeim (és remélhetőleg uraim is), folytatjuk? Ki hirdeti meg a 35. Blogkóstolót?



5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szerettem ezt a játékot, sajnálom hogy lemaradtam. Mikor először észrevettem hogy ismét van akkor úgy értelmeztem hogy a FB. szerveződött és én ott nem vagyok jelen. Jó kis receptek jöttek össze! Remélem folytatódik a játék itt a blogon és akkor jelentkezhetek majd időben!

Névtelen írta...

Nagyon köszönjük a szervezést. Nagyon jó volt újra játszani. Ani korsocska

Olgis írta...

Jó volt böngészni a blogok között, olvasni a recepteket. Osszuk is meg több helyen, igy szoktuk. Köszönöm, hogy itt lehettem veletek. Üdv, Olgis.

Márti írta...

Kár, hogy nem írtál rám Éva, megoldottuk volna.

teller-cake írta...

Köszönjük az összefoglalót, nagyon jó volt újra játszani.