Imádok fagyit enni, de ebben a sokat emlegetett szénhidrátmizériában nem egyszerű. Na, de mire való a fagyasztott meggy? Hááát, hogy fagyivá olvasszuk.
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott meggy
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl cukormentes habtejszín
- kb. 1,5 evőkanálnyi eritrit
Mindezeket betesszük egy aprítógépbe, és többször, rövid időre bekapcsoljuk. Addig tartson az aprítás, míg a meggy annyira olvad meg, hogy a többi hozzávalóval elkeveredve fagyi állagot vesz fel.
Bármilyen fagyasztott gyümölcsből tökéletes.
Bármilyen fagyasztott gyümölcsből tökéletes.
4 megjegyzés:
Ó, ezt most szívesen megkóstolnám!
nagyon jó, az egyszer biztos :D
mascarpone helyett banánnal is krémes lesz és kicsit kalóriaszegényebb. bár fagyiban ki figyel annyira a kalóriára? :D
köszönöm a tanácsot, de .mint ahhogyan a blogbejegyzésben is utaltam rá, a fagyi szénhidtát- szempontú, így banán nem kerülhet bele... a régi életemben - mint ahogyan a blogbejegyzéseimből is kiderül - a banánalapú fagyik nagy szerepet játszottak, de ez már a múlt...
Megjegyzés küldése