Translate

2021. május 14., péntek

A legegyszerűbb meggyfagyi (vagyis inkább jégkrém)

 Imádok fagyit enni, de ebben a sokat emlegetett szénhidrátmizériában nem egyszerű. Na, de mire való a fagyasztott meggy? Hááát, hogy fagyivá olvasszuk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott meggy
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl cukormentes habtejszín
  • kb. 1,5 evőkanálnyi eritrit
Mindezeket betesszük egy aprítógépbe, és többször, rövid időre bekapcsoljuk. Addig tartson az aprítás, míg a meggy annyira olvad meg, hogy a többi hozzávalóval elkeveredve fagyi állagot vesz fel.

Bármilyen fagyasztott gyümölcsből tökéletes.


 




 






4 megjegyzés:

Éva írta...

Ó, ezt most szívesen megkóstolnám!

Márti írta...

nagyon jó, az egyszer biztos :D

kovtama írta...

mascarpone helyett banánnal is krémes lesz és kicsit kalóriaszegényebb. bár fagyiban ki figyel annyira a kalóriára? :D

Márti írta...

köszönöm a tanácsot, de .mint ahhogyan a blogbejegyzésben is utaltam rá, a fagyi szénhidtát- szempontú, így banán nem kerülhet bele... a régi életemben - mint ahogyan a blogbejegyzéseimből is kiderül - a banánalapú fagyik nagy szerepet játszottak, de ez már a múlt...