Maga a májkrém pár perc alatt kész, a tojásfőzéshez kell egy kis idő.
Hozzávalók:
- 30 dkg kacsamáj (bármilyen máj) felcsíkozva
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír (vagy amit használsz, de zsírral a legfinomabb)
- só
- bors
- 2 főtt tojás
- 1 evőkanálnyi mustár
A szeletekre vágott hagymát sóval megpároljuk a zsíron. Így a só kivonja a vizet a hagymából, ezért nem sül, hanem párolódik. Amikor már puha a hagyma, nagyon felforrósítjuk, rádobjuk a májat és gyorsan megsütjük, hogy ne száradhasson ki.
A sült májat és a többi hozzávalót aprítógépbe tesszük és homogén krémet csinálunk belőle.
Ennyi.
A sült májat és a többi hozzávalót aprítógépbe tesszük és homogén krémet csinálunk belőle.
Ennyi.
Azonnal is jó, de másnap finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése