Az az igazság, hogy én nem nagyon szeretem, de az uram kedvéér' csinálok néha, persze olyanformán, hogy nekem is jó legyen. Barna rizsliszttel csinálom, amitől gyönyörű fehér marad a "leve", senki meg nem mondaná, hogy nem fehér liszttel készült.
Nagyon jó belekanalazni, mg így is, hogy nekem nem ez a kedvencem.
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 50 dkg zöldborsó
- 4-5 dkg vaj
- só
- 3 dkg barna rizsliszt
- 5-6 dl-nyi vízzel hígított tejszín (a tejszín/víz arány 20/80%, és így nincs szénhidráttartalma sem, nemhogy gyorsan szívódna fel)
- 1 csokor petrezselyem
- kevés eritrit
- feltét: amit szeretsz, én most bacont és virslit pirítottam, meg tükörtojást sütöttem
Ahogy én csinálom:
A vajat felforrósítom, ráteszem a borsót, sózom, és párszor átkeverve megpárolom.
A vajat felforrósítom, ráteszem a borsót, sózom, és párszor átkeverve megpárolom.
Közben felaprítom a petrezselymet (valamiért a képeken nem látszik, pedig volt benne bőven).
Megszórom a liszttel, felöntöm a "tejjel" és összefőzöm. Beleszórom a petrezselyemlevelet és az eritritet, még egyet rottyan és már kész is.
A feltéthez pár szelet bacont csíkokra vágtam, megpirítottam, közészórtam a virslikarikákat, amikor az is megsült, egy szűrőkanállal kiszedtem és a visszamaradt zsíradékban tükörtojást sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése