Az ünnepek előtt és alatt nem szeretek fényképezni, mert először nem érek rá, utána meg a családommal szemben nem tartom ízlésesnek, hogy várakoztassam őket, ezért ilyenkor fényképezek inkább...
Ahhoz, hogy mindnyájan ehessünk a sütikből amiket csinálok, két dolgom van mostanában: a vegánosítás, meg olyan hozzávalók összeválogatása, amelyek nagy része lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz. Ennél a sütinél a szilvalekvár gyors felszívódású, de a tészta része tökéletes (így, akiknek erre oda kell figyelniük, kisétkezésekhez ehetik). Azt csak mellékesen említem meg, hogy baromira finom és PECSÉTELHETŐ!
A recept a kekszpecséthez mellékelt használati útmutatóról való (meggyőződésem, hogy olyan fordítókat alkalmaznak a cégek, akik nem tudnak főzni, hacsak nem a google-fordítóra kattintanak...), persze átalakítottam.
A magamfajta lusta és kényelmes háziasszonyoknak kifejezetten ajánlom!
- 25 dkg liszt (tartok egy nagy üvegedényben 30/70%-os arányban bekevert finom/TK lisztet, így egyszerűbb a dolgom)
- 12 dkg porcukor mennyiségének megfelelő édesítőszer (6 dkg eritritet és 1,5 dkg "negyedannyit" használtam, kávédarálóban őröltük meg)
- 12-13 dkg vegán margarin (eredetileg 10 dkg vaj, de a TK liszt több zsiradékot igényel)
- 1 db tojás helyett 1 evőkanál porrá őrölt aranylenmag (tojás helyett ezt szeretem használni, mert nem lesz tőle barna pöttyös a tészta), 3 evőkanálnyi vízben megáztatva
- 1 dkg őrölt fahéj
- a kekszek összeragasztásához valamilyen cukormentes lekvár, a fahéjhoz a szilva illik a legjobban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése