A 22. Blogkóstoló háziagazdája a Vöröskaktusz blog, a blog írója Bogi, az ÍZVARÁZS-LAT blogot sorsolta nekem. Nem győztem válogatni, és persze döntésképtelen is voltam, ezért két ételt is megkóstoltam. Az egyik a paprikás krumpli bő lével, ami külön kihívás volt nekem. Mindenképp meg akartam csinálni, mert nagyopn tetszett, de én nem szeretem a paprikás krumplit csak úgy, ha éppencsak szottyos, és nincs bő leve.
Sikerült, és nagyon finom lett. Olyan átmeneti étel a téli és a tavaszi ételek között. Színes is, ízes is.
Paprikás krumpli galuskával és zöldborsóval
Hozzávalók (4 főre):
- 8 db közepes nagyságú krumpli cikkekre vágva
- 2 db vöröshagyma finomra aprítva
- 2 evőkanál étolaj
- 2 cikk fokhagyma
- kevés köménymag
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- só
- 1 nagy marék zöldborsó
- 15 dkg-nyi füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 1 tojás
- liszt (2-3 evőkanálnyi)
Az olajon sóval pároltam a hagymát, éppúgy, mintha pörköltet csinálnék. Miután belekerült a fokhagyma-köménymag "zúzalék" is, beletettem a felkarikázott kolbászt, és együtt pirítottam. Azután megszórtam fűszerpaprikával, majd közékevertem a krumplit is.
Pirítottam egy darabig, felöntöttem annyi vízzel, hogy csak egy-egy krumplivég kandikált ki belőle. (Aki az eredeti recept szerinti bő lével szeretné, annak több vízzel kell felöntenie.) Fedő alatt, szép lassan forraltam.
Amíg a krumpli puhult, megcsináltam a galuskákat. A tojást elkevertem kevés sóval és annyi liszttel, hogy galuskasűrűségű masszát kapjak.
Mikor a krumpli puha lett, beletettem a kis darabokra (nyolcadokra) vágott virsliket, óvatosan beleszaggattam a galuskákat egy kávéskanállal, rászórtam a tetejére a zöldborsót, lefedtem, és már csak addig főztem, amíg a borsó megpuhult.
Bálint, aki eredetileg óvatosan kezelte a helyzetet (nem szereti, ha galuska van a paprikás krumpliban, nem is szoktam így főzni), végül megenyhült. Azt mondta, tetszik neki, ez nem paprikás krumpli, nem paprikás krumpli galuskával, hanem egy harmadik étel, ami finom.
Köszönjük a finom és gyorsan készülő ebédet, Nelli! :)
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, jó kis laktató, tartalmas étel. :)
szép is és finom is :) örülök, hogy tetszik!
Megjegyzés küldése