Számomra a legnagyobb kihívás a vegán ételek főzésében a galuskacsinálás. Nagyon jó nokedlit fejlesztettem már pörköltekhez, ragukhoz, de a (nem)vajgaluska eddig váratott magára.
Tegnap végre megcsináltam. Nem mondom, hogy teljesen tökéletes, de majdnem az. Kicsit lágyabb, mint amilyenre szeretném, de nagyon szépen egyben marad és ránézésre is jó (az más kérdés, hogy nem túl formásra szaggattam, de majd legközelebb).
Ahogy készült:
- 6 evőkanálnyi zabpehelyliszt (én daráltam)
- 2 evőkanálnyi fehérliszt
- 3 dkg-nyi vegán margarin
- 2 evőkanálnyi őrölt aranylenmeg 6 evőkanálnyi vízben zselés állagúra áztatva
- kevés só
Végül hozzákevertem a lenmagpépet is.
Egy teáskanállal beleszaggattam a már kész levesbe és lassan forraltam pár percig.
tegnap jobbak voltak a fényviszonyok, ez a kép tetszetősebb, mint a mai (amiben a kanál van) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése