Translate

2025. január 1., szerda

citromkrém mákosguba tetejére, de persze ömagában is tökéletes

Még a nyáron találtam egy citromkrém receptet egy külföldi vegán oldalon. Még akkor lementettem, de azóta halogattam, hogy megcsináljam, csak azt nem tudom miért... Persze, az eredeti recept csak az alapokat szolgáltatta, ami "lett", az már a mi képünkre formálódott.

Annyira egyszerű megcsinálni, hogy ha gyors edességre vágyódik bárki, akkor 5 perc alatt elkészül vele és már eheti is. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg natúr tofu
  • 3 citrom lereszelt héja (bio citromot, illetve kezeletlen héjút használok, sajnos, már csak 1 db lajosmizsei meyercitrom volt a hűtőszekrényben, az természetesen belekerült)
  • kb. másfél citrom leve (úgy 8 evőkanálnyi)
  • kb. 5 evőkanálnyi porított édesítőszer (én eritritet és egy pici "negyedannyit" használtam
  • egy csopetnyi só
  • kevés kurkuma (a színe miatt)
Mindent beletettem egy turmixgépbe, bekapcsoltam a gépet és addig forgattam benne a cuccot, amíg teljesen egyneművé vált.

Átöntöttem üvegedényekbe, betettem a hűtőszekrénybe és mire  mákosguba elkészült, jól lehült.








Nincsenek megjegyzések: