Translate

2024. október 24., csütörtök

Sütőtökös-brokkolis csirke


Minden héten megkérdezem a célközönséget, hogy mit főzzek, de értékelhető válasz szinte soha nem érkezik. Ategnapi nap egy nagyon kellemes kivétel volt.

A kérdésemre Viola átküldte messengeren a Gaudium Főzőiskola receptjét, és én örömmel főztem meg, mivel a Panoráma Ökokert Zöldségközösség előző heti kosarában volt brokkoli (ami sokkal jobban eláll a hűtőszekrényben, mint az áruháziak), és még egy korábbiból sütőtök is.

Nagyon finom lett, és azon felül még szép is.

Hozzávalók (9-en ettünk belőle):

  • 1 kisebb kanadai tök, hámozva és kockákra vágva
  • 1, 5 kisebb fej brokkoli, kis rózsákra szedve
  • 2 vöröshagyma, kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • kis darab friss gyömbér, vékony csíkokra vágva
  • 2 ek. aprított petrezselyem
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 2 doboz kókusztej 
  • só és bors, ízlés szerint
Az olajon sóval üvegesre pároltam a hagymákat, rátettem a sütőtököt, és amikor félig megpuhult, rátettem a brokkolirózsákat, ráöntöttem a kókusztejet és őröltem rá borsot, majd fedő alatt puhára pároltam, a végén beleszórtam a petrezselymet is.

Párolt rizzsel ettük, a húsos szekciónak mustáros csirkemell, a vega szekciónak mustáros tofu volt hozzá.


Nincsenek megjegyzések: