általában szezonális zöldségeket eszünk, de időnként vannak kivételek... az egyik majdnem állandó kivétel a hónaposretek... most is volt a hűtőszekrényben, és valamiért megfagyott... nem akartam sem kiolvasztani, sem kidobni, ezért elhatároztam, hogy sült retek lesz belőle, aztán maradékmentés is kerekedett köré... citromos, narancsos, chilis sült retek lett belőle... volt egy lereszelt héjú bionarancs, egy fél kezeletlen héjú citrom, és egy pici darab zöld chili... mindent daraboltam, szeleteltem, kifacsartam, a maradék gyümölcshúst kiszedtem a narancshéjból, és 200 fokon, 30 perc alatt megsütöttem... ez épp elég idő volt arra hogy kitaláljam, összetörök krumplinyomóval egy fehérbab konzervet (mármint a babot) és citromlével, meg őrölt borssal, meg egy kis törött fehér és fekete mustármaggal összekeverjem... így ilyen szép színes szendvicseket ebédeltünk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése