Szomorú hétfő reggelen tökéletes napfényhelyettestő. Ráadásul finom is.
A címben felsoroltak kaptak egy kis mustáros majonézfürdőt pici fehérbors szórással és tegnap óta a hűtőszekrényben pihentek, mára pedig nagyon finom egységgé kovácsolódtak.
Hozzávalók:
- 3 evőkanálnyi majonéz (vegán, cukormentes)
- 1 evőkanálnyi mustár
- kevés fehérbors
- só
- 10 dkg főtt csicseriborsó
- 3 zellerszár feldarabolva
- 1 sárgarépa finomra reszelve
Egy tálban összekevertem a majonézt, a mustárt, a borsot és a sót. Beleszórtam a lecsölögtetett csicseriborsót és egy krumplinyumóval - olyan tessék-lássék módon, hogy még egész szemek is maradjanak - összenyomogattam. Rászórtam a zellert és a répát, majd jól összekevertem, majd egy zárt üvegedényben betettem a hűtőszekrénybe, ma reggel meg egy részét kenyérre kentem, egy részét retekszeletekkel tunkoltam.
A maradék holnap reggel még nagyon finom lesz.
A maradék holnap reggel még nagyon finom lesz.
2 megjegyzés:
Szia! A csicseriborsót héjastól, mármint azzal a külső hártyájával együtt turmixolod össze? Vagy esetleg van olyan konzerv, amelyikben héj nélkül van párolva? Én csak a Bonduell csicseriborsóját ismerem.
Én LIDL-ben szoktam üveges csicseriborsót venni, leöntöm a levét és használom. Nem probléma a külső hártya.
Megjegyzés küldése