Amikor ötezerévente egyszer rászánom magam a panírozásra...
Na, de nem az a lényeg, hanem ami elöl van... zöldséges kuszkusz, ami a hiedelmek ellenére nagyon finom.
Hozzávalók: (ez egy 2-3 személyes adag)
- 10 dkg kuszkusz (ez itt a képen teljes kiőrlésű)
- 1 evőkanálnyi olívaolaj (nem extraszűz)
- 1 kisebb cukkini, apró kockákra vágva
- 1 kisebb kápiapaprika, apró kockákra vágva
- 1 közepes paradicsom, apró kokckákra vágva
- néhány levél medvehagyma, felcsíkozva
- só
- őrölt bors
A kuszkuszt beleteszem egy tálba, szórok rá kevés sót kétszeres mennyiségű forróvízzel leöntöm, lefedem és magára hagyom, amíg a zöldségek elkészülnek.
Az olívaolajat egy serpenyőben (én wokban) felhevítem, ráteszem a cukkinit és paprikát. Nagy lángon alaposan átpirítom.
Ezután teszem hozzá a paradicsomot, 2-3 részletben, azért, hogy a leve azonnal elpárologhasson és ne főtt zöldségeket kapjunk a végén.
Amikor átpirult a paradicsom is, közékeverem a medvehagymát és már csak annyi időre hagyom a tűzön, amíg ráőrölöm a borsot. Amikor ezzel is elkevertem, megsózom, újra átkeverem.
Ezt követően keverem össze a kuszkusszal.
Köszönöm, ha leírod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyzések közé és köszönöm, ha megosztod ezt a receptet, mert mániám, hogy juttassuk el minél több emberhez, hogy az egészséges, rostdús ételek is lehetnek baromira finomak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése