Van nekem ez a Viola nevű gyerekem, aki rászabadította a családra a húsmentességet, kreatívan főz, és most az egyéb előnyeit nem sorolom, akik ismerik tudják, hogy milyen szuper ember...
Szóval, ő csinált valamikor "tatárbifszteket" lencséből, és már nagyon vágytam, hogy megcsináljam. Mivel Viola azt mondta, hogy az interneten megnézte, mivel szokták fűszerezni az "igazit", és annak megfelelően csinálta, én is elkezdtem olvasgatni.
A tetszésemet a a Street Kitchen magyaros tatárbifsztek receptje nyerte el leginkább, így azt választottam ki, annak megfelelően fűszereztem.
10 dkg nyersen mért lencsére (én vöröslencsét használtam, de szerintem bármilyen lencséből jó) annyi vizet öntöttem, amennyi jól ellepte, megsóztam és elkezdtem főzni. Úgy csináltam, mintha, mintha rizottót főznék, mindig pótoltam az elfőtt vizet, addig főztem, amíg a végén egy rusztikus masszát kaptam (utálom a kása kifejezést, de valami olyasmi), majd kihűtöttem és belekevertem az ízesítőket, aztán pár óra állás után ettük.
Az ízesítők: (kb., én nem mértem semmit, csak nyomtam, szórtam, őröltem):
- 1 ½ tk Worcester-szósz
- 1 tk pirospaprika
- 0.25 tk őrölt bors (nincs finomra állítva az őrlőm)
- 1 mk fűszerkömény
- 1 tk mustár (én cukormentest használtam)
- 1 ½ tk ketchup (én cukormentest használtam)
- 1 kisebb, nagyon finomra aprított hagyma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése