Translate

2023. február 8., szerda

A mai maradékhasznosítás

Volt a hűtőszekrényben egy darab (talán fél kg-nyi) maradék karfiol, aminek a sorsát már napok óta próbáltam meghatározni, mindhiába... Aztán ma már muszáj volt főzni, így győzött a hirtelen felindulás, amiben néhány, szintén kallódó teljes kiőrlésű tortillalapnak nagy szerepe volt..  Na, de ennél rosszabb innen-onnan összeszedett izéééét soha ne együnk.


Tehát:
  • kb. 50 dkg karfiol lereszelve, vagy aprítógéppel megdarálva 
  • 1 db hagyma apróra vágva
  • 3 cikk fokhagyma összezúzva
  • szárított chili
  • köménymag
  • bors
  • metélőhagyma (szárított)
  • 3-4 dkg-nyi vaj, vagy bármilyen zsiradék
  • fél kápia paprika felkockázva (valami zöld színű szebbé teszi az ételt, de most csak ez volt itthon)
  • 1 doboz felkockázott paradicsom (konzerv)
  • reszelhető sajt ízlés szerint
  • tortilla lapok (teljes kiőrlésű)
A felkockázott hagymát vajon pároltam (ezt én úgy szoktam, hogy sóval párolom, felöntöm vízzel, hogy szétfőjön és utána elpárologtatom a nedvességet), hozzáadtam a fokhagymát a paprika kockákat és a fűszereket, majd a karfiolt, és jól átforrósítottam, majd felöntöttem a paradicsommal, és annyi vízzel, amennyivel kiöblítettem a konzervdobozt.

Amikor kész lett, megmelegítettem a tortillalapokat (tapadásmentes serpenyőben, amikor már meleg volt, megpakoltam sajttal, befedtem egy másik lappal és átfordítottam, azt az oldalát is megmelegítettem.





Köszönöm, ha leírod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyzések közé és köszönöm, ha megosztod ezt a receptet, mert mániám, hogy juttassuk el minél több emberhez, hogy az egészséges, rostdús ételek is lehetnek baromira finomak.

Nincsenek megjegyzések: