Legelőször citromlekvárt főztem, de az majd egy másik történet lesz, mondjuk holnap este megírom.
A lekvárfőzést követő napon megsütöttem a kekszeket.
A citromos keksz hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg tisztán növényi margarin
- 10 dkg eritrit/cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő, amit szeretsz használni
- 1 nagyobb citrom leve és lereszelt héja (persze, kezeletlen héjú)
A lisztet, zsiradékot, cukrot és a citromhéjat összemorzsoltam, majd a citromlével jól nyújthatóra gyúrtam a tésztát (ha nem elég a citrom leve, egy pici vizet tegyél hozzá).
Vékonyra nyújtottam (3-4 mm), korongokat szaggattam bebőle és 175 fokon (hőlégkeverés) 7 perc alatt megsütöttem. Nem kell túlsütni, csak szép rózsaszínű legyen az alja.
Miután kihűltek, kettót-kettőt citromlekvárral összeragasztgattunk.
A csokis-narancsos kekszek hasonlóan készültek, de zabpehelylisztből és így kicsit több zsiradékot igényelnek.
A csokis-narancsos keksz hozzávalói:
Miután kihűltek, kettót-kettőt citromlekvárral összeragasztgattunk.
A csokis-narancsos kekszek hasonlóan készültek, de zabpehelylisztből és így kicsit több zsiradékot igényelnek.
A csokis-narancsos keksz hozzávalói:
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg kakaó
- 1 evőkanál mézeskalács fűszer
- 20 dkg tisztán növényi margarin
- 10 dkg eritrit/cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő, amit szeretsz használn
- 1 narancs leve és lereszelt héja (persze, kezeletlen héjú)
- a tetejére 5 dkg főzőcsokoládé és 2 evőkanálnyi margarin
Épp úgy morzsoltam, gyúrtam, szaggattam, sütöttem, mint az előzőt. Amikor kihűltek a kekszek, olvasztott csokoládéba (a margarint kicsit kisütöttem, és összekevertem az olvasztott csokoládéval). Egy sütőpapírra raktam és miután megszáradtak, bedobozoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése