HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg magyaros tönkölyös gabonarúd
- 10 dkg tavaszi gabonahús szendvicsfeltét
- 5 dkg zsiradék (most margarint használtam
- 1 cikk zúzott fokhagyma
- kevés (frissen) őrölt bors
- 1-2 evőkanál mustár
- 1 kávéskanálnyi füstaroma
- 2-3 evőkanálnyi napraforgómag "tejföl" (vagy más növényi krém)
Nekem most volt kedvem és időm "játszani", ezért fokhagymanyomóval pépesítettem az előzőleg felszeletelt kolbászokat, de megteszi egy villa, vagy az egész cuccot bele lehet dobni egy aprítógépbe és fél perc alatt kész.
Persze, ha épp nincs magtejföl (nálunk most volt, mert a gabonakolbászok nagy részéből rakott káposzta készült), akkor csinálni kell. Én ZöldElla módon csinálom, nagyon egyszerű.
Tehát, az összetört gabaonakolbászokhoz hozzákeverjük a a többi hozzávalót és már kész is.
Az az igazság, hogy én már tegnap este kanalaztam belőle, de az ízek ma reggelre teljesedtek ki igazán.
2 megjegyzés:
Kedves Márti! Hol kapható a gabonakolbász? Köszi a választ. th
Mi az Auchannál vásárolunk a leggyakrabban, ott a vegán részlegen van, de szerintem minden olyan üzletben is van, ahol "reform" élelmiszereket lehet venni.
Megjegyzés küldése