Ha tetszik, amit olvasol, kérlek, oszd meg másokkal is!
Nekem a legtöbb problémát a párolt rizs jelenti. Az előrefőzéseknél annak a mennyiségét tudom a legkevésbé jól kalkulálni, így sokszor termelődik maradék.
Most is maradt 2 bögrényi barnarizs, amit persze nem szerettem volna kidobni, így átlényegült. 11 db, kb. 10 cm hosszú és kétujjnyi széles nemistudommineknevezzem lett belőle, ami nagyon laktató, nagyon jó ízű, és megkockáztatom, valami mártogatóssal még egy sörözős esten is megállja a helyét. Azt is gondolom, hogy a fűszerek is bátran variálhatók
Amik még maradékok voltak: a juhtúró és a bacon, így a hűtőben kallódástól menekültek meg.
Hozzávalók:
a krokettekbe:
- 2 bögre maradék párolt rizs
- 2 evőkanálnnyi juhtúró
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- só
- bors
- borsikafű
- 2 cikk zúzott fokhagyma
- 3 tojás
- 4 szelet feketeerdő sonka (el is maradhat, vagy helyettesíthető mással)
- 3 szelet császárszalonna
- 2 evőkanál olívaolaj.
1 megjegyzés:
A rizsből nálam is általában marad. Jó ötlet ez az "újrahasznosítás"! Szerintem a másik blogod is jobban közzé tehetnéd !
Megjegyzés küldése