A mai levest azért megírom. Volt kb. 2 maréknyi kelbimbó a hűtőszekrényben, amit nagyon el kellett használni. Mivel a héten láttam egy édeskrumpli gombócos ételt, biztos voltam benne, hogy a kelbimbók és a gombócok találkoznak egymással. Persze, győzött a lustaság, illetve a kényelem, és galuskák lettek a gombócokból.
Hozzávalók:
- kb. 2 maréknyi kelbimbó
- 1 közepes édeskrumpli (batáta)
- 1 közepes hagyma
- 1 marék spenót
- liszt
- 1 pici csokor medvehagyma
- bors
- szerecsendió-virág
- köménymag
- 2 evőkanálnyi (almás) reszelt torma
- (olíva)olaj
A kelbimbókat megmostam és félbe vágtam. Forró olajon a vágási felületüket megpirítottam, felöntöttem vízzel, egy fűszerlabdába tettem köménymagot, szerecsendió-virágot és szemes borsot, és bele tettem a levesbe.
Pár perc forralás után beleszórtam a felkockázott édeskrumpli maradékát.
A langyosra hűlt spenótos batátát összetörtem, őröltem még bele egy pici borsot, tettem rá annyi lisztet (2 evőkanálnyit), hogy összeálljon, és egy evőkanállal beleszaggattam a levesbe. Tettem bele 2 evőkanálnyi almás reszelt tormát, és a nagyjából összevagdalt medvehagymát is beleszórtam.
Összeforraltam, és már ettük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése