Ha ezt a sütit megcsinálod és megkóstolod, számíts rá, hogy egy normál szelet méretének kb. a felét bírod megenni, pedig liszt nincs benne, és cukor is csak 10 dkg-nyi, és ezt is a nádmelasz íze miatt tettem bele az eritrit mellé.
Hozzávalók:
- az aljára 3-4 szem alma cikkekre vágva, és egy marék durvára vagdalt dió
- a tetejére 3-4 szem alma cikkekre vágva
- 30 dkg reszelt alma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg őrölt zabpehely
- 10 dkg darált dió (vagy összesen 30 dkg liszt)
- 1 zacskó sütőpor (15,5 g)
- 4 db tojás
- 5 evőkanálnyi eritrit
- 5 evőkanálnyi nádmelaszos barnacukor (vagy összesen 20 dkg cukor)
- 2 kávéskanálnyi fahéj
A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát, és egyenletes masszává kavargatjuk.
Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk az diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátesszük a masszát, elegyengetjük, és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.
Hőlégkeverésben, előmelegítés nélkül 30-40 percig sütjük (tűpróba).
A lakástextilt a Feeling-Méteráruban vásároltam, amit jószívvel ajánlok mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése