Ez az az édesség, amit az olyan lusták és kényelmesek, mint én vagyok, szívesen csinálnak. Beleborítunk mindent egy tálba, egy kanállal elkeverjük, beleöntjük a masszát egy tepsibe, megsütjük, és már esszük is.
Mondjuk, ez utóbbi eléggé elcsúfítja. Látszik a képeken, hogy forró volt, amikor szeleteltem. Van még egy kis maradék, annak már nagyon szép a vágási felülete (merthogy, megdézsmáltam az előbb...).
Mondjuk, ez utóbbi eléggé elcsúfítja. Látszik a képeken, hogy forró volt, amikor szeleteltem. Van még egy kis maradék, annak már nagyon szép a vágási felülete (merthogy, megdézsmáltam az előbb...).
Ez egy hagyományos zalai étel, Winter Viki receptje alapján. Persze, szokásosan hozzátettem "magamat". Vajjal készült, és dió meg alma is került bele.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 60 dkg kukoricaliszt
- 9 dl kefir (aludtej, joghurt, ami épp kéznél van)
- 6 evőkanál tejföl
- 5 evőkanál cukor (barnacukrot tettem bele, de akár el is maradhat)
- 8 dkg-nyi olvasztott vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
- 1 db citrom lereszelt héja
- 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
- só
- 3 db kimagozott, héjastól felkockázott alma
- egy maréknyi dióbél
- pár evőkanálnyi szilvalekvár
A sóval bezárólag minden hozzávalót beletettem egy tálba, és egy evőkanállal összekevertem. Beleszórtam a masszába a felkockázott almákat, a durvára vagdalt diót, azokat is belekevertem, és az egészet beleöntöttem egy vajjal kikent tepsibe (25cmx32cm). Egy kanállal szilvalekvár darabokat raktam a tetejére, és 220 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőbe tettem, 5 perc után 180 fokra levettem a hőmérsékletet, és még kb. 25 percig (tűpróba) sütöttem.
Forrón is nagyon finom és hidegen is kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése