Translate

2015. július 5., vasárnap

Gyors vegetáriánus, de ha akarod, gyors csirkemelles is lehet

Már a blogírás kezdetén mondtam, hogy a fokhagymát, a vajat, a gombát és a borsot a jóisten egymásnak teremtette. Ha gyorsan akarunk nagy lakomát csapni, akkor érdemes kihasználni ezt a helyzetet.
Mire a krumpli elkészül, a sült is kész, és már lakmározhatunk is, nem többb, mint 30 perc alatt. Na, jó, a saláta még további pár perc.



Sült gomba petrezselymes krumplival

Hozzávalók:
  • személyenként kb. 5 kisebb szem újkrumpli 
  • személyenként kb. 4 nagyobb (barna)csiperkegomba
  • vaj
  • olíva(olaj)
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemlevél
A krumplikat körömkefével megsúrolom és negyedekbe vágom. Vaj és olívaolaj keverékén sóval kezdem párolni, fedő alatt.

Gyorsan megmosom a gombákat, vigyázva, hogy ne ázzanak el, és elnegyedelem mindegyiket.

Egy tapadásgátlós serpenyőben vajat forrósítok, beledobom a gombákat, megsózóm, és időnként megkavargatva pirosra sütöm. A végén teszek rá fokhagymát és borsot.

A gomba kavargatása közben a krumplit is megkavarom (vagy inkább csak rázogatom, hogy ne törjön össze. Amikor megpuhult, leveszem róla a fedőt, és pirosra sütöm.

A tűzről levéve elkeverem apróra vagdalt friss petrezselyemmel.





Ha csirkemell is kerül bele, akkor a csíkokra vágott csirkemellet vajon gyorsan megpirítom, arra kerül rá a cikkekre vágott gomba, aminek a leve szaftossá és ízessé teszi, mire az egész összesül.


Nincsenek megjegyzések: