Mire a krumpli elkészül, a sült is kész, és már lakmározhatunk is, nem többb, mint 30 perc alatt. Na, jó, a saláta még további pár perc.
Sült gomba petrezselymes krumplival
Hozzávalók:
- személyenként kb. 5 kisebb szem újkrumpli
- személyenként kb. 4 nagyobb (barna)csiperkegomba
- vaj
- olíva(olaj)
- só
- bors
- fokhagyma
- petrezselyemlevél
Gyorsan megmosom a gombákat, vigyázva, hogy ne ázzanak el, és elnegyedelem mindegyiket.
Egy tapadásgátlós serpenyőben vajat forrósítok, beledobom a gombákat, megsózóm, és időnként megkavargatva pirosra sütöm. A végén teszek rá fokhagymát és borsot.
A gomba kavargatása közben a krumplit is megkavarom (vagy inkább csak rázogatom, hogy ne törjön össze. Amikor megpuhult, leveszem róla a fedőt, és pirosra sütöm.
A tűzről levéve elkeverem apróra vagdalt friss petrezselyemmel.
Ha csirkemell is kerül bele, akkor a csíkokra vágott csirkemellet vajon gyorsan megpirítom, arra kerül rá a cikkekre vágott gomba, aminek a leve szaftossá és ízessé teszi, mire az egész összesül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése