Hozzávalók (személyenként):
- 1 közepes paradicsom
- 1 kisebb újhagyma a zöldjével együtt
- durva szemű tengeri só
- őrölt bors
- pár csepp olívaolaj
- pár csepp balzsamecet
A paradicsomokat és a hagymákat éles késsel vékony szeletekre vágom. Egy edényben úgy helyezem el, hogy egy sor paradicsomra szórok egy sor hagymát, potyogtatok rá durva szemű tengeri sót, őrölök rá feketeborsot, megcsöpögtetem olajjal és ecettel. Mindezt addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Lefedem egy frissentartó fóliával, és minimum egy órán át hűtöm. Néha "cizellálom": kerül bele főzőhagyma felkockázva, és felaprított snidling is. Igazság szerint elbír egy kis petrezselyemzöldet is, de amennyi pluszt visz a frissességébe, annyival elviszi a paradicsom ízét. Így is, úgy is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése