A Tűpárna és habverő blogról való ez a recept, cukkinis-sajtos puffancs a becsületes neve, és mint kiderült, nagyon jól választottam. Ma ezt ettük ebédre paradicsomsalátával. Bálintnak nagyon megtetszett. Annyira, hogy holnap újra sütök egy adagot, mert terveik szerint, a 20
órán át tartó nyaralási buszozásuk során jó pár szendvicset kiváltanak vele.
Picikét változtattam rajta. Nem szezámmag lisztet használtam, hanem őrölt zabpehelyhet, és nem 5, hanem 6 dkg-ot, mivel annyi zuttyant az edénybe, és nem akartam kiszedni belőle. Nem hámoztam meg a cukkiniket, és természetesen dupla adag készült, hiszen mi sokan vagyunk. Tettem bele még borsot és fokhagymát is. 25 db, 5-6 cm átmérőjű korong lett belőle.
Hozzávalók:
- 40 dkg héjastól lereszelt cukkini
- 6 dkg őrölt zabpehely
- 4 evőkanál útifűmaghéj (ha nem használsz, vagy nem tudsz hozzájutni, tegyél helyette őrölt zabpelyhet)
- 2 db tojás
- 15 dkg reszelt sajt (trappistát használtam
- kevés só
- 2 cikk zúzott fokhagyma
- őrölt bors
- 8-10 dkg-nyi szezámmag
Sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokos hőlégkeverésben pirosra sütöttem.
Nagyon finom volt forrón, és nagyon finom hidegen is. Tényleg jó lesz útravalónak a buszozáshoz.
2 megjegyzés:
Néztem is a képet, hogy ez valahonnan ismerős. :) Örvendek, hogy ízlett.
jaj, nagyon megnyugtató, hogy felismerhető lett! :)
Megjegyzés küldése