Hozzávalók: (kb. 6-7 adag)
- 0,5 kg sertéslapocka
- 0,5 kg sertésoldalas
- 3 db vöröshagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- só
- majoranna
- köménymag
- 2-3 cikk zúzott fokhagyma
- 12 szem krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
Kb. 3 cm széles szeletekre vágtam mindkét féle húst, és sorbarendezgettem a tálban. Közéjük dugdostam a felezett vöröshagymákat, és újra jött a fűszerekkel szórás. Ezután öntöttem alá 1 dl-nyi vizet, és lefedtem.
180 fokon sütöttem 40 percig, aztán levettem az edény tetejét, és még kb. 20 percig sült, de már 200 fokon. Kétszer, vagy háromszor át is forgattam, hogy egyenletesen piruljon.
A krumplikat kb. 1 cm-es szeletekre vágtam, enyhén sós vízben előfőztem, majd a vaj és olívaolaj keverékén pirosra sütöttem úgy, hogy gyakran átforgattam a szeleteket. Csak a végén tettem rá sót, és nagyon keveset, így finom krumpliíze volt.
A nettó munkaideje kb. 25 perc volt, kettőnknek. Ebbe belefért a terítés, a salátacentrifugázás és összerakás is.
Szóval, láblógattunk egész vasárnap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése