ezért újra nekiveselkedtem a böngészésnek, hogy megtaláljam azt. Persze, nem esett nehezemre a kutakodás, hiszen jobbnál jobb receptek vannak ott. Meg is találtam a
ami gyakran készül liszt helyett kókusszal. Kitaláltam, hogy ősz lévén, csokis lesz, aztán majd jövőre kipróbáljuk feketeribizlivel is.
Ilyen lett. Szép és finom, csak a képek lettek nem szépek, valamint el is rontottam egy kicsit. Egyrészt nem lett a teteje olyan "habos-krémes", mint a Bogié. Lehet, porcukrot kellene használni? Kérlek, Bogi, ha olvasod esetleg, akkor segíts, mit csináltam rosszul! Másrészt a tepsiből a tésztát a sütőpapírt megfogva emeltem ki a tepsiből, majd mire kihűlt, teljesen elfelejtettem, hogy nem húztam azt le róla, így a szeletelésnél a könnyű "habtészta" mindig megsérült. Azt mondta az én uram, hogy az a szép benne, hogy ilyen marcangolós. Úgyhogy jókedvvel és jóízűen eszegettük, most pedig várjuk a nyarat.
Hozzávalók:
(én most gluténmentes liszttel sütöttem, hogy Anti is ehessen belőle, de a receptben ezt csak lisztként szerepeltetem)
A tésztához
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 6 evőkanál liszt
- egy marék apróra vagdalt étcsokoládé (én most "olyan" kicsi pöttyöket használtam, nem tudom mi a pontos neve)
A krémhez:
- 7 tojássárga
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- kb. 5 dkg felolvasztott étcsoki.
Elkészítés (Bogitól másoltam, csak a csokizással pótoltam ki):
- A fehérjét elkezdjük felverni, majd félidőnél, mikor már megemelkedett, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot, és fényes habot keverünk belőle. Spaktulával belekeverjük a lisztet és a kókuszt, az összetört csokoládét, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170°-on körülbelül 20 percig sütjük.
- A tojássárgát vízgőz fölött a cukorral világosra keverjük, és addig verjük, míg nagyon sűrű lesz. Ez körülbelül 15-20 perc. Hűlni hagyjuk, majd langyosan belekeverjük a vajat. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, tetszés szerint hullámokat rajzolunk bele, majd kihűtjük.
- Az összetört csokoládét gőz fölött, kb. félig felolvasztjuk, a gőzről levéve addig kevergetjük, amíg homogénné nem válik. Így nem túl forró, ezért máris beletölthetjük egy kis nylonzacskóba, aminek kivágjuk az egyik csücskét, és azon keresztül a süteményre csurgatjuk a csokit. Mivel a süti hideg, a vékony csokoládécsíkok azonnal rádermednek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése