Gyorsan elkészül, nem túl édes, csinos és finom. Kerti mulatságra falatkák készültek piskótatallérokból, ebéd utánra, vagy délutáni kávéhoz pedig villával eszegetős "szeletek"babapiskótából.
Újra Balogh Erika ötletét hasznosítottam.
Hozzávalók:
- babapiskóta vagy piskótatallér
- mascarpone
- mogyorókrém
- tej
- kókusz
Azért nem írtam mennyiségeket, mert én pl. nem használtam el egyszerre egy
csomaggal egyik piskótából sem, mogyorókrém nagy üveggel van itthon,
mascarponeból úgyis 25 dkg-os a legkisebb kiszerelés és nem feltétlenül
fogy el, tejből és kókuszreszelékből pedig úgyis akkora mennyiségre van
szükség, amiben kényelmesen lehet mártogatni és hempergetni. (Én a
maradék tejet és kókuszt másnap zöldségcurryba használtam el, mert abban
nem volt zavaró, hogy a piskóták édessége esetleg belecsempészte
magát.)
Az elkészítés hihetetlenül egyszerű. Egy piskótát megkenünk mascarponeval, egyet mogyorókrémmel, összetapasztjuk őket, tejbe mártjuk, kókuszreszelékben megforgatjuk. A babapiskótákat épp csak egy pillanatra kell a tejbe mártani, a tallérok pár másodpercig fürdethetőek, mert azok szárazabbak, tömörebbek, mint a babapiskóta.
Miután elkészültek a sütemények, betesszük a hűtőszekrénybe. Kb. 30 perc után ehetjük is, de a mi tapasztalatunk az, hogy ha megéri a másnapot, akkor még finomabb.
Azt találtuk ki, hogy ünnepi alkalomra tojáslikőr, vagy tejszínlikőr fürdőt kapnak majd, ha gyerekek biztosan nem esznek belőle.
3 megjegyzés:
Tetszik! :) Helyesek, mutatósak, finomak, és nem utolsósorban egyszerűen elkészíthetőek! :)
Épp ezért szerettem bele a, a "nagyközönség" meg örömmel eszi. :)
Jól néz ki, kipróbálom!
Megjegyzés küldése