Translate

2014. szeptember 9., kedd

Sütés nélküli és finom

Gyorsan elkészül, nem túl édes, csinos és finom. Kerti mulatságra falatkák készültek piskótatallérokból, ebéd utánra, vagy délutáni kávéhoz pedig villával eszegetős "szeletek"babapiskótából.

Újra Balogh Erika ötletét hasznosítottam.

Hozzávalók:
  • babapiskóta vagy piskótatallér
  • mascarpone
  • mogyorókrém
  • tej
  • kókusz
Azért nem írtam mennyiségeket, mert én pl. nem használtam el egyszerre egy csomaggal egyik piskótából sem, mogyorókrém nagy üveggel van itthon, mascarponeból úgyis 25 dkg-os a legkisebb kiszerelés és nem feltétlenül fogy el, tejből és kókuszreszelékből pedig úgyis akkora mennyiségre van szükség, amiben kényelmesen lehet mártogatni és hempergetni. (Én a maradék tejet és kókuszt másnap zöldségcurryba használtam el, mert abban nem volt zavaró, hogy a piskóták édessége esetleg belecsempészte magát.)

Az elkészítés hihetetlenül egyszerű. Egy piskótát megkenünk mascarponeval, egyet mogyorókrémmel, összetapasztjuk őket, tejbe mártjuk, kókuszreszelékben megforgatjuk. A babapiskótákat épp csak egy pillanatra kell a tejbe mártani, a tallérok pár másodpercig fürdethetőek, mert azok szárazabbak, tömörebbek, mint a babapiskóta.

Miután elkészültek a sütemények, betesszük a hűtőszekrénybe. Kb. 30 perc után ehetjük is, de a mi tapasztalatunk az, hogy ha megéri a másnapot, akkor még finomabb.

Azt találtuk ki, hogy ünnepi alkalomra tojáslikőr, vagy tejszínlikőr fürdőt kapnak majd, ha gyerekek biztosan nem esznek belőle.


3 megjegyzés:

Hankka írta...

Tetszik! :) Helyesek, mutatósak, finomak, és nem utolsósorban egyszerűen elkészíthetőek! :)

Márti írta...

Épp ezért szerettem bele a, a "nagyközönség" meg örömmel eszi. :)

Unknown írta...

Jól néz ki, kipróbálom!