Translate

2014. június 29., vasárnap

Nyers meggypuding

Azaz, nem teljesen nyers és nem teljesen meggy. Van benne ananászbefőtt is. Ha friss ananász lenne, vagy bármilyen más friss gyümölcs, akkor teljesen nyers lenne és hozzáadott cukor sem lenne benne. Micsoda hülye hangzású mondat lett...

Amiből készült:
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 2 maréknyi meggy
  • 3 evőkanál útifűmaghéj
Mindezeket (kb. 7,5 dl volt a gyümölcsök és a kompótlé mennyisége) beletettem egy turmixgépbe és addig tartottam bekapcsolva, míg teljesen homogénné vált a massza.

Hűtőszekrénybe tettük, és kb. 3 óra alatt érte el a megszokott pudingállagot.

Utólag sajnálom, hogy nem előre eltervezetten készült és nem valami friss gyümölccsel tompítottuk a meggy "vadságát", de így is nagyon jó lett, és értékesebb, mint egy teljesen főtt édesség.


Közben eszembe jutott, hogy akár nyers meggylekvárnak is nevezhetnénk, de ha bekerül a fagyasztóba, akkor pedig nyers gyümölcsfagyivá avanzsálhat.

Nincsenek megjegyzések: