Translate

2014. május 4., vasárnap

Mustáros-ketchupos csirke Chef Vikitől

A Blogkóstoló 16. fordulójának sorsolásán Házias konyha blogot kedvezte nekem a szerencse. Örültem, mert Chef Viki képeit szeretem nézegetni, ráadásul már régebben megállapítottam, hasonló az ízlésvilágunk is.

Amikor megláttam ezt a blogbejegyzést gondoltam, húsvéti kiírás ide, vagy oda, én renitenskedem, és ugyan ünnepre csinálok ételt, de szülinapi hétvégére, nem húsvétra, mivel a játék záróhétvégéjén ünnepeljük Lőrinc születésnapját, és gondoltam, a szombati ünnepi ebéd után vasárnap is az ő kedvére főzök, mivel a csirkemáj a kedvencei közé tartozik.

Mindez ma reggelig így is volt, de sajnos este elfelejtettük kivenni a csirkemájat a fagyasztóból, így újratervezés lett a vége. A hűtőszekrényben lévő, más ételhez vásárolt nagy kupac csirkeszárnyhoz igazítottuk az ebédet, és egyáltalán nem sajnáltam, hogy újra nézegettem a nekem sorsolt blogot. Végül az a megállapítás született meg ebéd közben, hogy nagyon jó választás volt ez az étel.

Chef Viki Juli-sulis ketchupos-mustáros csirkéje szárnyakból, zöldséges rizzsel

Hozzávalók:
  •  1 pici vajdarab
  •  12 db csirkeszárny
  • 2-3 dl tejszín (30%-os, állati, habtejszín)
  • kb. 2-3 ek. mustár
  • kb. 2-3 ek. ketchup
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • só, bors
A sütőedény alját kikentem egy nagyon kevés vajjal, megszórtam durva szemű sóval. Ráfektettem a csirkeszárnyakat, és a tetejét is megsóztam.

A többi hozzávalóból mártást kevertem, ráöntöttem a szárnyakra, majd befedtem az edényt egy alufóliával és 180 fokon sütöttem kb. 50 percig, azután fólia nálkül megpirítottam a tetejét.

Úgy lett, ahogy Chef Viki írja, a mártás sűrűre rotyogott, a hús pedig omlósan puha lett.




2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Pikáns és finom!

Márti írta...

Tényleg nagyon finom lett! :)