Hozzávalók:
A levesbetéthez:
- 3 db vékony cukkini
- 4 db sárgarépa
- kevés (olíva)olaj
- 3-4 szelet aszalt, fűszeres olívaolajban pácolt paradicsom
- só
- színes bors
- 1 db vöröshagyma
- 1 kg-nyi cukkini
- 1 evőkanállal a paradicsom olajából (bármilyen olaj jó)
- 2 evőkanálnyi vaj (ha vegán vagy, vagy tejérzékeny, akkor helyette olajat használj)
- kakukkfű
- szurokfű (oregano)
- bazsalikom
- só
- színes bors
- 2 dl-nyi tejszín, vagy növényi tejszín
Kicsit később felöntöttem annyi vízzel, ami bőséggel ellepte és puhára főztem, majd botmixerrel pépesítettem, azután visszatettem a tűzre. A forró levesből kimertem egy merőkanálnyit, elkevertem a tejszínnel, majd visszaöntöttem a levesbe és újra felforraltam.
A leves főzése közben a levesbetéthez valókat felkarikáztam, betettem egy tepsibe, beolajozott kézzel összekevergettem és grillsütő funkcióban színesre pirítottam. Nem puhítottam meg teljesen, "harapós" maradt. (Ha nem grillez a sütőd, akkor egy serpenyőben pirítsd meg a zöldségeket.)
A kész zöldségek közé kevertem a felkockázott aszalt paradicsomokat, sóztam, borsoztam ezt a színes egyveleget.
Nagyon szép lett és nem kevésbé finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése