kelkáposztafőzelékhez készültünk, de mivel kényelmes semmittevéssel szerettem volna tölteni a szombat délelőttöt, ez lett belőle.
Kevés
füstölt szalonnát olívaolajon kisütöttem, a zsiradékban hirtelen
megpirítottam pulykacomb érméket úgy, hogy az átfordításkor megszórtam
összevagdalt fokhagymával és köménnyel (köményt deszkára rászór a
kettévágott fokhagymagerezdek, késpengével rácsap, összevagdal, így nem
pattognak el a magocskák).
A képződött fűszeres lé-zsiradék keveréket a
cseréptál aljára öntöttem, szórtam rá durvaszemű sót, beleraktam a
felszeletelt (2-3 cm-es szeletek) kelkáposztát, a héjastól negyedelt
újkrumplit, a húsokat közéjük dugdostam, a tetejét megszórtam
majorannával, befedtem és kb. 30 percig 180 fokon sütöttem.
Levettem a
tetejét, közészórtam a kolbászdarabkákat, átkevertem, és pirosodásig
sütöttem.
Tükörtojást is ettünk hozzá.
Vegafronton ugyanez gombaszeletekkel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése