Translate

2014. április 6., vasárnap

Rusztikus sajtkrém reggelire

Szeretem a kényelmes vasárnap reggeleket, amilyen a mai is. Még tegnap este megcsináltam ezt a krémet, így ma reggel sok tenneivalóm nem volt.. Persze, nem is tudom, lehet-e krémnek nevezni, hiszen nem esett át semmiféle emulgeálási folyamaton, csak úgy tessék-lássék összekevertem, darabos, csomós, színes, és finom lett. Csak nem fotogén. A sok medvehagyma meg a kékpenész ellenáll a fényképezőgépnek, vagy legalábbis én nem tudom megszelídíteni, úgy, hogy a szebbik arcát mutassa.

Amiből készült:
  • 10 dkg kékpenészes sajt
  • 3 evőkanálnyi juhtúró
  • pár csavarás színesbors
  • kb. 2 dl natúr joghurt
  • 1 kis csokor összevagdalt medvehagyma
  • 2 db piros színű  marinált paprika kis kockákra vágva
  • 1 maréknyi felszeletelt fekete olajbogyó
A sajtot beletettem egy tálba, kicsit összetörtem villával.

Rámorzsoltam a juhtúrót.

Összevagdaltam a medvehagymát, rászórtam a tetejéra

A sültpaprikákat kivettem az olajos-ecetes léből (nem csöpögtettem le túlságosan), felkockáztam, és szintén a tálba tettem.

Ráöntöttem a joghurtot, ráőröltem a borsot.

Pár mozdulattal összekevertem.

Rászórtam az olajbogyót és újra összekevertem. Ezt azért a végén tettem hozzá, hogy ne törjön össze.

Lefedtem és betettem a hűtőszekrénybe.

Ma reggel zellerszárat, uborkát, paprikát, hagymát, paradicsomot, retket és medvehagymát ettünk hozzá, és teljes kiőrlésű tönkölylisztből sült krumplis kenyeret.


2 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon finom reggelitek volt, tetszik ez a kence! :)

Márti írta...

Nekünk is nagyon tetszett, majdnem mindenkinek. Lőrinc (ő a középső gyerekünk) nem szereti a panészes sajtokat, így nála nem volt sikere.