Szeretem a kényelmes vasárnap reggeleket, amilyen a mai is. Még tegnap este megcsináltam ezt a krémet, így ma reggel sok tenneivalóm nem volt.. Persze, nem is tudom, lehet-e krémnek nevezni, hiszen nem esett át semmiféle emulgeálási folyamaton, csak úgy tessék-lássék összekevertem, darabos, csomós, színes, és finom lett. Csak nem fotogén. A sok medvehagyma meg a kékpenész ellenáll a fényképezőgépnek, vagy legalábbis én nem tudom megszelídíteni, úgy, hogy a szebbik arcát mutassa.
Amiből készült:
- 10 dkg kékpenészes sajt
- 3 evőkanálnyi juhtúró
- pár csavarás színesbors
- kb. 2 dl natúr joghurt
- 1 kis csokor összevagdalt medvehagyma
- 2 db piros színű marinált paprika kis kockákra vágva
- 1 maréknyi felszeletelt fekete olajbogyó
Rámorzsoltam a juhtúrót.
Összevagdaltam a medvehagymát, rászórtam a tetejéra
A sültpaprikákat kivettem az olajos-ecetes léből (nem csöpögtettem le túlságosan), felkockáztam, és szintén a tálba tettem.
Ráöntöttem a joghurtot, ráőröltem a borsot.
Pár mozdulattal összekevertem.
Rászórtam az olajbogyót és újra összekevertem. Ezt azért a végén tettem hozzá, hogy ne törjön össze.
Lefedtem és betettem a hűtőszekrénybe.
Ma reggel zellerszárat, uborkát, paprikát, hagymát, paradicsomot, retket és medvehagymát ettünk hozzá, és teljes kiőrlésű tönkölylisztből sült krumplis kenyeret.
2 megjegyzés:
Nagyon finom reggelitek volt, tetszik ez a kence! :)
Nekünk is nagyon tetszett, majdnem mindenkinek. Lőrinc (ő a középső gyerekünk) nem szereti a panészes sajtokat, így nála nem volt sikere.
Megjegyzés küldése