Ahogy készült, kb. 8 adagnyi:
- kb. 1,5 kg krumpli
- zöldfűszerek, frissen vagy szárítva, ami épp van itthon, most majorannát, borsikát, kakukkfüvet, bazsalikomot, petrezselymet használtam, mindenből kb. 1-1 kávéskanállal
- 1-2 cikk zúzott fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 db apróra vagdalt csípőspaprika
- kevés (frissen) őrölt bors
- két evőkanál kukoricakeményítő
- 1,5 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 1-2 evőkanál (olíva)olaj
- só
Az olajat megforrósítom, beleszórom az össze fűszert, alaposan átkavargatom és amikor már nagyon érezni az illatát, beleöntöm a felkockázott krumplit.
Addig kavargatom, amíg egyenletesen bevonják a krumplikockákat a fűszerek, majd felöntöm vízzel és megsózom.
Amikorra megpuhul a krumpli, a joghurtot, tejfölt és a keményítőt összekeverem, merek hozzá egy kicsit a forró levesből, majd egyenletes kavarás mellett beleöntöm.
Van, hogy ilyenkor teszek még bele valamelyik fűszerből, ha épp szereténk, hogy jobban kiérződjön, mint a többi. Ma majorannát tettem pluszban, máskor leginkább tárkonyt szoktam, de az ma teljesen kimaradt
Közben nagyon vékonyra felszeletelek egy darab füstölt kolbászt, kisütöm, és miután a vegetáriánus adagot kimertem a fazékból, beleöntöm a kolbászt a zsírjával együtt, és még egyszer felfőzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése