A legfinomabb friss, zsenge káposztából, zöld fokhagymaszárral főzve, de persze télen is imádnivaló.
Hozzávalók (ebből a mennyiségből kb. 4,5 liternyi leves képződött)
- 1 fej káposzta
- 1 marék rizs
- 4 cikk zúzott fokhagyma
- 15 szem feketebors
- borsikafű
- kakukkfű
- szurokfű (oregano)
- bazsalikom
- csípőspaprika
- 1 liternyi paradicsomlé
- 50 dkg főtt bab
- só
- 1 szál vékonyra szeletelt füstölt kolbász
Amikor a rizs puha, akkor kiveszek 3 merőkanálnyi beltartalmat, botmixerelem, visszaöntöm, újra forralom. Ekkor Violának kiszedek belőle, a többibe pedig nagyon vékonyra szelt kolbászt teszek, hogy az már másodpercek alatt átforrósodjon.
Tejföllel is imádnivaló, de most mi anélkül ettük.
A zuzmókat a kövön az uram nevelgeti :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése