Meg kell mondjam, nagyon finom.
Nem annyira, mint amit pár hete csináltam , de azt meg nem volt idő lefényképezni, mivel kis darab volt és hamar elfogyott. Akkor kolbászsütés illat terjengett a lakásban, amikor sült, a zsírjával kent kenyér pedig olyan "békebeli" kolbászzsíros kenyér volt, még az adalékanyagok előtti időkre emlékeztető.
A mostani úgy kezdődött, hogy úgy emlékeztem, darált sertéshús van a fagyasztóban, közben meg pulyka volt. Így nem annyira intenzív ízű. Túlpaprikázni nem akartam, a világosabb színű pulyka pedig nem mutat olyan jól kolbászként, de ez már ilyen lett, amilyen. Jóízű, na!
Hozzávalók:
- 1,5 kg dagadó
- 1 kg darált hús
- 2 kisebb fej fokhagyma
- kb. 1 evőkanálnyi só
- 2-2,5 evőkanál fűszerpaprika (csemege, csípős és füstölt vegyesen)
- pár "csavarásnyi" őrölt bors
- pár kanál sertészsír
- 3-4 kettévágott vöröshagyma
- 5-6 db gomba
- durva szemű só
A többi hozzávalót nagyon alaposan összekeverem, mejd beletöltöm a dagadóba és lezárom a végét egy hústűvel.
A zsírt szinte füstölésig szoktam hevíteni, és azzal meglocsolom a tepsibe tett húst körben, hogy összehúzódjanak a rostok. Ezután durva szemű sóval megszórom a tepsi alját,visszafektetem a dagadót, a tetejét is megsózom, körbe rakom hagymával és gombával. Öntök alá kb. 1 dl-nyi vizet, lefóliázom és kb. 180 fokon kb. 2 órán át ütöm, az utolsó félórában fólia nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése