Én meg szépet, ízeset, színeset főztem neki.
Hozzávalók, 2 adaghoz:
- 10 dkg vöröslencse
- 1 nagy marék csíkokra vágott spenótlevél
- 1 db kicsi, felkockázott cukkini
- 2 cikk fokhagyma
- kevés őrölt bors
- 1 marék bulgur
- 2 db, krumplihámozóval forgácsokra vágott sárgarépa
- 1-1 teáskanál koriandermag és római kömény
- 1 evőkanál lenmag
- só
- 2 evőkanálnyi (olíva)olaj
Kicsi olajon illatosra pirítottam a római köményt és a koriandermagot, majd hozzászórtam a vöröslencsét és a spenótleveleket, rászórtam a zúzott fokhagymát.
Mikor együtt is átforrósodtak, felöntöttem annyi forró vízzel, hogy ellepje, és sóztam, borsoztam. Amikor kb. félig megpuhult a lencse, a bulgurt is hozzászórtam. A vizet időnként pótoltam, mindaddig, amíg a lencse és a bulgur puha lett.
A teljesen szárazra párolt lencsés egyveleghez hozzákevertem a répás egyveleget.
Szép lett, ízes és színes. De ezt már mondtam az előbb.
Ez bizony a célbaérkezés utáni fáratdságnaknyomasincs állapot! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése