Tegnapelőtt baráti társaságban lisztmentes sütikről beszélgettünk. Szóba került a banánból készült palacsinta.
Ma reggel (inkább délelőtt, mivel épp most ettük meg) csináltam is gyorsan, persze a magunk képére formálva.
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 6 db tojás
- kb. fél bögre dió, lenmag, szezámmag, napraforgómag vegyesen
- 1 kávéskanálnyi reszelt gyömbér
- 1 kicsi citrom lereszelt héja
- 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
- kb. 2 dkg vaj a masszába és egy kevés a serpanyőbe a palacsinták alá
A 2 vajat megolvasztottam, és amíg hűlt, a többi hozzávalót az aprítógépben összekevertem. Beletettem a kihűtött olvasztott vajat is, majd egy kis merőkanállal egy kisméretű palacsintasütőben 8 db, kb. 13-14 cm az átmérőjű palacsint sütöttem belőle.
Mivel a másodikat nem tudtam jól megfordítani, kitaláltam, hogy lefedve
sütöm az első oldalt, mert akkor nem marad folyós a teteje, mire
fordítani kell. Jó ötletnek bizonyult, mert így szépek maradtak.
Az uram főzte őszibarack lekvárral ettük és még egy felkarikázott banánt rászórtunk.
Az uram főzte őszibarack lekvárral ettük és még egy felkarikázott banánt rászórtunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése