A múltkor készült a zabkekszhez (ez nem vegán, ne nyisd meg, ha vegán vagy) Waldorf-saláta is. Lehet, hogy szokatlan, de mi reggelire ettük. Imádtuk.
Hozzávalók:
- 1 marék dióbél
- 20 dkg zeller
- 3 db alma
- 1,5 - 2 dl natúr joghurt (amennyiben vegán vagy, növényi joghurt)
- 1-2 evőkanál majonéz (vegán majonéz)
- citromlé
- pici fehérbors
A diót aprítógépben összezúztam úgy, hogy még ne érje el a darált dió állagot, de nem is legyen már darabosnak mondható.
Az almákat felkockáztam és citromos vízben tartottan addig, amíg belekerülhetett a tálba, így szép fehér maradt.
A zellert sajtreszelőn lereszeltem, közben pici citromlével meg-megspricceltem, hogy ne barnuljon.
A joghurtot, a majonézt és a mozsárban megtört fehérborsot egy nagy tálban összekevertem - ez az idő épp elég volt arra, hogy az alma egy szűrőben lecsepegjen-, majd beleforgattam az összes hozzávalót.
Mindez este történt pár perc alatt, reggel pedig megettük a nagy részét. A maradékot pár szelet rántott sajttal Viola ebédelte meg a következő nap a munkahelyén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése