Gyerekkoromban imádtam a fokhagymás sült szagát (ebben az esetben szerintem nem helytálló az illat kifejezés), és szerettem elropogtani a megsült fokhagymagerezdeket.
Ez most sincs másképp, kivéve, hogy rászoktam a héjában sült fokhagymára, ami ugyan nem ropog, hanem krémes, az íze sem olyan intenzív, mint a nagyi termesztette fokhagymának, de persze finom. Nagyon is.
A mai sült egy kis bosszankodással indult. Kértem egy kb. másfél kg-os sertéslapockát, mondtam, hogy egyben szeretném megsütni. Ezt azért tartottam fontosnak, mert az igénytelen hentesek belevágnak a húsokba úgy, hogy nem kérdezik meg, mi lesz belőle, és mondjuk épp a szeletelhetőséget szűntetik meg a barbárságukkal.
Na, ez még a szokásosnál is kevésbé értette a szakmáját (ha van neki olyan), mert elmagyarázta, hogy combot kellene vennem, mert az egyben van, a lapocka az másképp néz ki, ha felemeli, ennek vannak lelógó részei. Borzasztóan siralmas ez a helyzet, és igen elgondolkodtató a minden téren jelenlévő kulturálatlanság...
Ez most sincs másképp, kivéve, hogy rászoktam a héjában sült fokhagymára, ami ugyan nem ropog, hanem krémes, az íze sem olyan intenzív, mint a nagyi termesztette fokhagymának, de persze finom. Nagyon is.
A mai sült egy kis bosszankodással indult. Kértem egy kb. másfél kg-os sertéslapockát, mondtam, hogy egyben szeretném megsütni. Ezt azért tartottam fontosnak, mert az igénytelen hentesek belevágnak a húsokba úgy, hogy nem kérdezik meg, mi lesz belőle, és mondjuk épp a szeletelhetőséget szűntetik meg a barbárságukkal.
Na, ez még a szokásosnál is kevésbé értette a szakmáját (ha van neki olyan), mert elmagyarázta, hogy combot kellene vennem, mert az egyben van, a lapocka az másképp néz ki, ha felemeli, ennek vannak lelógó részei. Borzasztóan siralmas ez a helyzet, és igen elgondolkodtató a minden téren jelenlévő kulturálatlanság...
Szóval, vettem 2 kg sertéslapockát, levágtam a "lelógó részeket", amit teljesen zsírtalanná tettem, apróra felvagdaltam és betettem a fagyasztóba. Az egyben részből lett a sült.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéslapocka
- 25 dkg sertészsír
- 3 db hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 evőkanálnyi köménymag
- só
Az ilyen egybensütésnél nem szedem le a zsírt a húsról, hiszen a lassú sülés alatt úgyis kisül, és finom szaftos lesz a sült.
Kelkáposzta főzelékkel ettük.
7 megjegyzés:
Én is imádom! Az ilyen pecsenye húsokhoz csak disznózsírt használok, mert úgy finom! A fokhagyma régebben intenzívebb ízzel bírt a maiakhoz képest. Krémesen de szeretem, úgy adom a hús mellé, hogy félbevágom a fejet és a végén kinyomkodom azt a finom ízű sült sűrítményt, mmm
Igen, az ilyesféle sült szerintem is zsírral finom. Ééés, a fokhagyma!!! :)
Akárhol is látom, legszívesebben leenném a monitorról! Imádom! :D Kérek szépen egy szeletet! Addig míg tömöm a fejem, kérlek nézz be hozzám, mert szeretnélek meghívni egy játékra. :)
Az utolsó kis csücsök még a hűtőszekrényben van, máris hozom!
Nagyon megleptél és nagyon köszönöm a meghívást! :)
Tegnap ebédre el is készült, 2 fej fokhagymával!!! Bár oldalasból, kiélveztük mennyei mivoltát :D
Én az oldalast is imádom! :)
Megjegyzés küldése