Translate

2014. január 20., hétfő

Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot kóstoltam

A Blogkóstoló játék 14. fordulójának háziasszonya a Konyhalál blog írója, Linyah, aki abban a szerencsében részesített, hogy a Krisztina konyhája blogból kóstolhattam. Valahogy most nem volt nehéz választani, nagyon hamar rátaláltam a Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecomb leírására, és -bár tovább olvastam a jobbnál jobb recepteket- az elejétől kezdve tudtam, hogy ezt főzöm, pontosabban sütöm meg a játék alkalmából.

Kicsit módosítottam rajta.  Sajnos a heti bevásárlásunk során nem találtunk gyros fűszeres Medve sajtot, arra pedig nem volt időm, hogy másik üzletben is keressek, így hamar kitaláltam, hogy készítek gyros fűszerkeveréket, és abba mártogatom a felszeletelt natúr ömlesztett sajtokat. Hihetetlenül finom illatkavalkád kerekedett tőle a lakásban, na meg egy prompt blogbejegyzés.

Ahogy én készítettem a duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot


Hozzávalók, kb. 6-8 személyre:
  • 10 db felső csirkecomb
  • 2 db nem friss kenyérszelet
  • 2-3 dl tej
  • bors
  • 1 db tojás
  • 1 csokor apróra vagdalt petrezselyemlevél
  • 15 dk-nyi reszelt trappista sajt
  • 1 doboz körcikkes natúr ömlesztett sajt
  • 10szelet paradicsom
  • 1 kg kiflikrumpli
  • 25 cm-nyi póréhagyma
  • 1 kg zöldhüvelyű zöldbab
  • fél kg karikára vágott sárgarépa
A kenyeret beáztattam a tejbe (én héjastól szeretem, rusztikusabb az abból készült töltelék), pár perc múlva kinyomkodtam, belemorzsoltam egy tálba a kenyeret, őröltem rá borsot, megszórtam apróra vagdalt petrezselyemlevéllel, megsóztam, beletettem egy tojást, a reszelt sajtnak kb. a felét, és jól összekevertem.



Egy nagy tepsi alját kikentem olívaolajjal, megszórtam durva szemű sóval, rákarikáztam a krumplit és a póréhagymát.
A csirkecombokat egyenként megtöltögettem.
Mindegyiknek felemeltem a bőrét, rátettem a húsra egy jó nagy evőkanálnyi tölteléket. 
A sajtcikkeket elfeleztem. Mármint egy darabból két fele akkora laposat csináltam, nem tudom érthető-e így, nem jut eszembe semmi egzaktabb kifejezés, viszont szerencsére jól látszik a képen.  Ezeket a háromszög formákat belehempergettem a gyros fűszerbe, ráfektettem a töltelékre, tettem e tetejére egy paradicsomszeletet és visszaigazgattam a combra a bőrét.


A megtöltögetett combokat egyenként beleültettem a hagyma-krumpli ágyba. Megszórtam a tetejét is durva szemű sóval, lefóliáztam és betettem a sütőbe.


Hőlégkeverésben 200 fokon sütöttem kb. 50 percet fólia alatt, majd a fóliát lebontva megpirítottam a tetejét.
A végén a maradék reszeltsajtot rátettem, de azt már csak ráolvasztottam a kikapcsolt, de még forró sütőben.



Amíg a csirke a sütőben volt, párolt zöldbabot és répát is csináltam hozzá, a szép  új párolóbetétünkben. Persze, ez a képen nem látszik, de jóval nagyobb, mint a korábbi, így belefért az 1 kg zöldbab és a fél kg répa.

Jégben

Gőzben

Végül tányérokra szedtük, és megebédeltük, közben megállapítottuk, hogy máskor is csinálunk ilyet.




3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Rendkívül finom lehet!

Márti írta...

Valóban nagyon finom A maradékból ma hidegen ettem friss zöldségekkel, így is nagyon jó volt, ráadásul felszeletelve szépne mutatnak benne a rétegek.

Könyvlelő Kritta írta...

Köszönöm, hogy főztél a blogomról, nagyon jól néz ki, örülök, hogy ízlett :)