Hozzávalók (5-6 személyre):
- 50-60 dkg sertésmáj
- 4-5 db kicsi vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 4-5 evőkanálnyi a télire eltett paradicsomunkból
- csípős fűszerpaprika
- bors
- só
- libazsír
A vöröshagymákat hosszanti irányba csíkokra vágom.
Egy serpenyőben libazsírt hevítek, ráteszem a hagymát egy egészen kevés sóval párolom (fontos, hogy a hagymáből vizet vonjon ki, így az párolódjon és ne piruljon), amikor már megfonnyadt, de még nem színesedik, rászórom a fűszerpaprikát, alaposan elkeverem. Én így érem el a legtökéletesebb színhatást.
Beleteszem a májat, kavargatom mindaddig, amíg egyenletesen, mindenütt kivilágosodik. Akkor ráteszem a nagyon vékonyra szeletelt paprikákat és a paradicsompürét. Időnként megkavarva, kb. 15 perc alatt készül el.
A végén sózom meg, amit persze kitapasztaltam már, hogy semmi jelentősége, de a májat így dukál, és kész.
Krumplival szoktuk enni. (Már aki, én csak szagolom a purintartalma miatt...)
A dizájnelem természetesen az uram mai gyönyörű kenyereinek egyike.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése