Szép malachúst vettünk, abból lett a vasárnapi sült, harissza alapfűszerekkel (pirítás után őrölt 2 rész koriander, 1 rész római kömény, 1 rész kömény só, szárított csípőspaprika), ami egy korábbi szószkészítés óta volt a fűszerpolcon egy üvegben.
Ahogy a húst készítettem:
Egy üvegtál aljába kentem egy pici kacsazsírt, durva szemű tengerisót szórtam, rátettem félbe vágott vöröshagymákat, egész gombákat, közé dobáltam fokhagymát. Megszórtam a fűszerkeverék őrleménnyel és pluszban szórtam közé egész köményszemeket. Ráfektettem a malachúst, és 200 fokon kb. 1 óra alatt a húst puhára, a bőrét ropogósra sütöttem.
Mivel nem vagyok profi malacbőr kockázó, többnyire úgy szoktam, hogy a sütés első 20-30 perce után kiveszem, és éles késsel bevagdosom. Így nekem könnyebb, mint a kemény, nyers bőrt.
Egy üvegtál aljába kentem egy pici kacsazsírt, durva szemű tengerisót szórtam, rátettem félbe vágott vöröshagymákat, egész gombákat, közé dobáltam fokhagymát. Megszórtam a fűszerkeverék őrleménnyel és pluszban szórtam közé egész köményszemeket. Ráfektettem a malachúst, és 200 fokon kb. 1 óra alatt a húst puhára, a bőrét ropogósra sütöttem.
Mivel nem vagyok profi malacbőr kockázó, többnyire úgy szoktam, hogy a sütés első 20-30 perce után kiveszem, és éles késsel bevagdosom. Így nekem könnyebb, mint a kemény, nyers bőrt.
A zöldség:
Külön edényben sütöttem egy jó nagy adagot, hogy a húsmentes szekció is ehessen belőle.
Külön edényben sütöttem egy jó nagy adagot, hogy a húsmentes szekció is ehessen belőle.
Olívaolajjal kikentem egy edényt, szórtam bele sót, rápakoltam a nagy darabokra vágott céklát, répát, édeskrumplit, paszternákot. Megszórtam ugyanazzal a harissza alapfűszerrel és betettem a sütőbe a már sülő malac mellé. Kb. 30 perc után egyszer átforgattam, és jól megpirítottam.
Volt még hozzá előfőzött, kockákra vágott krupli, grill alatt megpirítva.
Volt még hozzá előfőzött, kockákra vágott krupli, grill alatt megpirítva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése