Most olyan finom paradicsomlevest kért, amilyet "egyszer" főztem.
Én sajnos nem vagyok olyan hálás főző, mert ugye, az alapproblémám, hogy gyakran nem emlékszem, mit főztem, és hogyan, "akkor".
A készítés fázisai:
Hozzávalók (kb. 10 személyre):
- 1 db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 kis darab zeller
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 nagy cikk kelkáposzta
- kakukkfű
- szurokfű
- bazsalikom
- fokhagyma
- 2 evőkanál
- 7,5 dl paradicsompüré
- só
- borsIgazából az arányoknak nincs jelentősége, ez a leves mindenképp finom.
A vöröshagymát felkockázom, a pórét karikákra vágom, és sóval olíván párolom, őrölök rá színes borsot.
A többi zöldséget vékony csíkokra vágom, ami kész, az belekerül a fazékba, közben kavargatom. A végén rászórom a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, és alaposan átkeverem még párszor, aztán felöntöm paradicsompürével, felhígítom vízzel (persze, paradicsomlé is lehet, akkor nem kell bele víz), ha szükséges, még teszek bele sót, és lassú forralással főzöm, aztán megesszük.
1 megjegyzés:
A hálás kosztosodat lehet, hogy egyszer lecsapom. :D (azörökkéordítóanyja)
Megjegyzés küldése