Hozzávalók (kb. 6 adagnyi):
- másfél csirkemell, nem túl szabályos szeletkékre vágva
- 5 nagy birsalma
- fél tofu (a vegetáriánus szekciónak)
- 2 csurgatásnyi méz
- 1,5 dl-nyi kecsap
- 3-4 csavarás őrölt színes bors
- 2 kávéskanálnyi fokhagymagranulátum (nem akartam, hogy ma fokhagymaszagú legyen a kezem)
- 2 evőkanálnyi és még egy pici olívaolaj
- 1 csípőspaprika, apróra vágva
- 1 evőkanálnyi mustár
- 1 nagy csipet só
Tegnap este: A mártáshoz valókat jól összekevertem. Egy kis részét külön tettem, abba belekevertem a felszeletelt tofut. A többibe beleforgattam a csirkemell szeletkéket és eltettem a hűtőbe.
Ma délelőtt: a birsalmákat cikkekre vágtam és összekevertem az este előkészített pácolt hússal, illetve tofuval.
Véknyan kiolajoztam két edényt, szétterítettem bennük a tofus és csirkés cuccot, majd 200 fokon pirosra sütottem.
Ha jól emlékszem, kb. 40 percig tartott.
Véknyan kiolajoztam két edényt, szétterítettem bennük a tofus és csirkés cuccot, majd 200 fokon pirosra sütottem.
Ha jól emlékszem, kb. 40 percig tartott.
Sütőben megsütött krumpli cikkeket ettünk hozzá, de azt nem fényképeztem le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése