Translate

2013. szeptember 27., péntek

Vörösboros szilvaleves Balogh Erika ötlete nyomán

Egyik este arról folyt a diskurzus egy FB-csoportban, hogy vörösborból mit kellene főzni. Az egyik ötlet vörösboros szilvaleves volt. Ma este úgy gondoltuk, ezzel a forró nagyszerűséggel kezeljük a Viola nátháját, a maradék meg jó lesz holnap desszertnek, hidegen.

Amikből én csináltam:
  • 70 dkg szilva
  • egy marék mazsola
  • 2 rúd fahéj
  • 3 karika citrom
  • 4 dl-nyi vörösbor
  • 2-3 dl-nyi víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál kínai ötfűszer

Mindezeket összefőztem, elturmixoltam.


Gránátlama magokat használtunk levesbetét gyanánt.



Nincsenek megjegyzések: