Két hete láttam egy selymes fényű, homogénra turmixolt, magyaros jellegű tésztaszószt az egyik FB csoportban. Azóta dédelgetek a kamrában 2 kis csillagtököt, hogy "megmagyarosuljanak". Azt tudtam, hogy inkább ragut szeretnék, színeset, rusztikusat, de a végső forma és az ízesítés ott alakult ki, a tűzhely mellett.
Hozzávalók, kb. 3 adaghoz:
A csillagtököt megtisztítottam, nem túl egyenletesre feldaraboltam, és a vaj-olaj keverékén só nélkül pirosra sütöttem.
Amikor elkészült, kiszedtem a zsiradékból, és a helyére a szintén nem egyenletesre kockázott hagyma került, őröltem rá színes borsot, és azt is megsütöttem, szintén só nélkül.
A két pirítási művelet között lebőröztem és felszeleteltem a paradicsomokat (Azért döntöttem a lukullusz mellett, mert az kevéssé lédús. Ha másféle paradicsomot használnék, akkor kikaparnám a magházát -elegánsabban: velőjét-, és csak a húsát használnám, hogy ne ázzon el az étel.) és felkockáztam a paprikákat.
Amikor már szép színű és jó illatú volt a borsos hagyma, megszórtam zúzott fokhagymával, alaposan átkevertem, rátettem a fűszerpaprikát, újra átkevertem, majd rászórtam a többi hozzávalót.
A zöldfűszereket úgy arányítottam, hogy a rozmaring domináljon, a többi csak kicsit éreztesse magát.
Szép is, és finom is.
Talán negyedórába tellet az elkészítése, tipikusan az a fajta étel, aminek a blogbejegyzése lassabban készül el, min ő maga. Közben kifőhet hozzá tészta, elkészülhet rizs, de szerintem nagyobb adagban magában is nagyon jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése